idezet_top

 

Tervezzen Velünk! Az adatok elemzését bízza ránk, könnyedén elkészítjük és prezentájuk azok eredményét!

idezet_bottom

 

Kontrolling

Minden vállalkozás­nak szüksége van kontrollerre! Controlling Light szolgáltatás csomagunkat kis és középvállalkozások vezetői és tulajdonosai számára azzal a céllal alakítottuk ki, hogy összehangoljuk a pénzügy, számvitel tervezési, a tény adatok ellenőrzési és a döntésekhez szükséges információs igényeket. Az időszakos jellegű feladatokat gyorsan, költséghatékonyan, magas színvonalon készítjük el.   

 

Csomagunk az alábbi feladatok ellátását tartalmazhatja, melyeket minden ügyfelünk esetében egyedileg állítunk össze:

 

TERVEZÉS

A vezetéssel, tulajdonossal folytatott megbeszélések, rendelkezésre álló információk, meglévő szerződések alapján

  • meghatározzuk a következő évi bevételek, költségek, ráfordítások értékét, a várható éves eredményt

  • megfogalmazzuk a jövőbeni terveket, intézkedéseket, erről rövid összefoglalást készítünk, melyet a vállalkozás éves beszámoló összeállítása esetén üzleti jelentésében is be tud mutatni

  • stratégiai elképzelésüknek megfelelően kidolgozzuk a vállalkozás több éves tervét

 

ELLENŐRZÉS

  • Összehasonlítjuk a terv és tény számokat (igény szerint havonta, negyedévente, évente)

  • Elemezzük a bevételek, költségek ráfordítások összetételét, alakulását, változását

  • Meghatározzuk a tevékenység(ek), projektek, termékek közvetlen önköltsé­gét, a bruttó és nettó fedezetet, azaz meghatározzuk azt, hogy az adott szolgáltatás, projekt, termék mennyi nyereséget vagy veszteséget termel a vállalkozás számára

  • Összehasonlítjuk az előző év időszaki teljesítményeit az aktuális év azonos időszak teljesítményeivel

  • Elkészítjük a vállalkozás üzletágankénti (szegmensenkénti) elemezéseit

 

Az elkészített tervezésről, elemzésekről, ellenőrzések­ről magyar és idegen nyelvű összefoglaló jelentést, prezentációt készítünk.

BlogONis

2017-03-08

Mobilitás célú lakhatási támogatás

Az SZJA törvény 2017.01.01-től hatályos rendelkezései a mobilitás célú lakhatási támogatásokról, szigorú feltételek és adminisztrációs kötelezettségek teljesítése esetén a munkáltatók által adómentesen adható juttatási forma lehetőségét kínálják. A juttatást megelőzően körültekintően kell eljárni.

2016-07-17

Cafetréria 2017

A legtöbb munkavállalót érintő juttatások a helyi bérlet és az Erzsébet utalvány is kikerül a kedvezményes adózás mellett adható tételek közül, az utóbbi korlátozás nélkül adható viszont az eddigi 34,51 százalékos adózás helyett 2017 évben már 49,98 százalék közterhet kell a munkáltatóknak fizetniük, ha megtartják ezeket a cafeteria elemeket. Balajthy Brigitta rávilágít a legfontosabb változásokra.

2016-02-07

Telefon használat adóterhei 2016

A vállalkozások működéséhez nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzenek telefonos elérhetőségekkel, legyen ez akár „vonalas” vagy mobil telefon elérhetőség. Aki azt gondolja, hogy a telefon számla nettó összege jelenti a vállalkozás teljes telefon költségét és a felszámított áfa teljes mértékben levonható, annak szomorú hírünk van ez attól függ, de jellemzően NEM. A felmerülő adóterhekkel kapcsolatosan foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

Oldal tetejére