idezet_top

 

A kulcsszó: hatékonyság és költségmegtakarítás. Üzlet Önnek, üzlet nekünk.

idezet_bottom

 

Működő vállalkozásoknak

Vállalkozása dinamikusan növekszik? A kialakított üzleti folyamatok frissítésre szorulnak? Az induláskor kialakított számviteli rendszere elavult, több információra lenne szüksége üzleti döntéseinek megalapozásához? Divíziónkénti bevételeket, eredményeket is szeretne látni? Megbízhatóan működnek üzleti folyamatai?

A hirtelen növekedés ütemét a támogató osztályok (pénzügy, számvitel) nehezen, vagy csak rengeteg túlóra révén tudják kezelni a napi operatív teendők mellett, azok rovására. A számvitel leképezi a gazdasági eseményeket, de nem mindegy milyen késleltetéssel történik ez meg. Ne elégedjen meg azzal, hogy a kimenő számlák automatikusan generálódnak és csak árbevétel adatokat lát! A magas árbevétel még nem elegendő a vállalkozás eredményességéhez.

 

Könyvvizsgálatra kötelezett? A napi teendők mellett a felkészülésre nem marad elegendő ideje? Felkészítjük vállalkozását a könyvvizsgálatra, megtakarítjuk Önnek a könyvvizsgáló túlmunka díjának költségét!

Felesleges fenntartania külön kontrolling, belső ellenőrzési osztályt! Bízzon meg bennünket és mi meghatározott periódusonként költséghatékonyan folytatjuk le vizsgálatainkat. Független partnerként objektivitásunk megkérdőjelezhetetlen!

 

A teljesség igénye nélkül ajánljuk figyelmébe következő szolgáltatásainkat:

  • Negyedévente átvilágítjuk a pénzügyi adatokat, elemzésünkről összefoglaló anyagot készítünk, melyet röviden prezentálunk a vezetőség számára. Megfogalmazzuk az azonosított hiányosságokat és azokra megoldási javaslatokat teszünk.
  • Összeállítjuk a beszámolót magyar és idegen nyelveken.
  • Elkészítjük a konszern előírásoknak megfelelő adatszolgáltatások.
  • Várjuk speciális, nem mindennapi számviteli kérdéseit, melyek megoldásában szakmai tanácsadójuk leszünk!
  • Könyvvizsgálatra kötelezett? Segítünk felkészülni rá!
  • Könyvvizsgáló által kifogásolt kérdésekre megoldásokat dolgozunk ki a korlátozó záradék elkerülése érdekében.
  • Kidolgozzuk adóhatósági megállapításokra válaszjavaslatainkat.
  • Interim financial manager: kiesett a munkából kulcspozícióban lévő gazdasági vezetője? Átmenetileg vállaljuk a vállalkozás gazdasági, pénzügyi folyamatainak menedzselését, ha szükséges segítünk kiválasztani kooperációban fejvadász céggel a megfelelő gazdasági vezetőt, könyvelőt, számviteli, pénzügyi osztály munkatársait.

 

Szolgáltatásainkat ajánljuk mind könyvvizsgált, mind könyvvizsgálóval nem rendelkező társaságok részére. Költséghatékony megoldást jelent, ha a ritkán előforduló, nem rutin kérdések megoldására szakember segítségét veszik igénybe, míg a rutin feladatokat a társaság alkalmazottai gyorsan és hatékonyan végezhetik.

 

 

BlogONis

2017-03-08

Mobilitás célú lakhatási támogatás

Az SZJA törvény 2017.01.01-től hatályos rendelkezései a mobilitás célú lakhatási támogatásokról, szigorú feltételek és adminisztrációs kötelezettségek teljesítése esetén a munkáltatók által adómentesen adható juttatási forma lehetőségét kínálják. A juttatást megelőzően körültekintően kell eljárni.

2016-07-17

Cafetréria 2017

A legtöbb munkavállalót érintő juttatások a helyi bérlet és az Erzsébet utalvány is kikerül a kedvezményes adózás mellett adható tételek közül, az utóbbi korlátozás nélkül adható viszont az eddigi 34,51 százalékos adózás helyett 2017 évben már 49,98 százalék közterhet kell a munkáltatóknak fizetniük, ha megtartják ezeket a cafeteria elemeket. Balajthy Brigitta rávilágít a legfontosabb változásokra.

2016-02-07

Telefon használat adóterhei 2016

A vállalkozások működéséhez nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzenek telefonos elérhetőségekkel, legyen ez akár „vonalas” vagy mobil telefon elérhetőség. Aki azt gondolja, hogy a telefon számla nettó összege jelenti a vállalkozás teljes telefon költségét és a felszámított áfa teljes mértékben levonható, annak szomorú hírünk van ez attól függ, de jellemzően NEM. A felmerülő adóterhekkel kapcsolatosan foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

Oldal tetejére