Béla, a Vállalkozó

Összegyűjtjük és röviden megválaszoljuk azokat a hozzánk intézett, a napi életből vett kérdéseket, melyeket a Vállalkozók tesznek fel nekünk. Béla, a Vállalkozó őszintén kérdez és nem érdeklik a törvényből szószerint idézett részletek.

 

Béla testesíti meg azokat a válllalkozókat, vezető tisztségviselőket, tulajdonosokat, akiknek kevés az idejük, gyors és lényegretörő válaszokat várnak. Béla tudja, hogy vannak olyan összetett kérdések, melyek megválaszolásához Tanácsadóra van szüksége.

 

Béla aktuális kérdése a kötelező tőkeemeléssel kapcsolatban

 

Béla, a Vállalkozó: Nagyszerű, újabb határidő, amit észben tarthatok: 2016. március 15-ig tőkeemelés. Na az meg micsoda és mit akarnak Tőlem már megint? A cégbíróságok úgyis leterheltek mire rájönnek, hogy gond van a jegyzett tőkénkkel eltelik egy csomó idő.

 

ONIS, a Tanácsadó: Béla Önnek teljesen igaza van, valószínűleg a Cégbíróságok a folyamatban lévő ügyekkel lesznek elfoglalva, utána a beszámoló közzétételeket ellenőrzik. De mi van akkor, ha Ön téved és az adatbázisában elindít egy lekérdezést és automatizálja az értesítések kiküldését?

 


Béla, a Vállalkozó: És akkor mit tud csinálni?

 

 

ONIS, a Tanácsadó: Kedves Béla a figyelmébe ajánljuk a 2006. évi V. törvény Cégbíróság intézkedései (81.§ 1) b) fejezetet, ahol kellő részletezés mellett olyan meglepő intézkedésekről olvashat, mint pl. a céget, illetve a vezető tisztségviselőt a Cégbíróság 100 ezer Ft-tól 10 mio Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatja. Béla, mit gondol érdemes megkockáztatni?

 

Béla, a Vállalkozó: És erről én miért nem tudok? Minden másról írnak és írnak és csak mondják és mondják, csak a lényeget nem hallottam még!!!

 

 

ONIS, a Tanácsadó: Látja kedves Béla, ezért kell Tanácsadóhoz fordulni és érdemes konzultálni, mert vannak még olyan meglepő dolgok, amikre Önnek, mint vállalkozónak, vezető tisztségviselőnek oda kell figyelnie, és ez csak a jéghegy csúcsa….

 

Keressen minket és konzultáljunk, szívesen állunk rendelkezésére, személyesen, emailen, telefonon. Ne csodálkozzon rá az esetleges jogkövetkezményekre, amikor már a szankciót kivetették és még szaladgálni kell a megoldás után! ONIS, Consult for the future

 

 

 

Bélát az alábbi témák érdeklik még:

 

Ügyvezetői felelősség a 2000. évi számviteli tv. szerint

részletek
Minimálbér, garantált bérminimum 2016 részletek 
A vállakozó jövedelmtervezése 2015 részletek 
Közeleg 2016. március 15-e a Kft. feltőkésítési kötelezettsége  részletek
Személyesen közreműködő társas vállalkozó terhei 2016-ban  részletek
Mit és hol érdemes lekérdezni üzleti partnerünkről?  részletek 
Alkalmi munkavállaló adóterhei 2016-ban részletek
Telefon használat adóterhei 2016-ban részletek

 

 

Elérhetőségeink

 

Onis Consult Kft.

1037 Budapest

Montevideo út 5. III./3.

Telefon: +36 1 430 2118

Fax: +36 1 430 2115

E-mail: info@onisconsult.hu

Mobil: +36 20 508 7221

 

onis_consult_montevideo.jpg

 

Oldal tetejére